Súľovské skaly - krátky a nenáročný výlet so psom

Súľovské skaly - krátky a nenáročný výlet so psom

Súľovské skaly sú jedným z najvyhľadávanejších miest na Slovensku a nie je ťažké pochopiť prečo. Po krátkom a nenáročnom výstupe cez les nám odhalia svoju nádhernú krásu a výhľad na celé údolie, ktorý by ste si určite nemali nechať ujsť. 

Súľovské skaly sa nachádzajú v blízkosti obce Súľov-Hradná a sú obľúbenou turistickou atrakciou pre svoje nádherné scenérie a malé útesy, ktoré sa týčia nad okolitým terénom. Trasa trvá približne 30 minút priamo z parkoviska. Je dlhá do 1 km (180m prevýšenie) a vedie celý čas cez les až po úplný záver, kedy sa postupne mení z lesa na skalnatý terén. Cesta je veľmi príjemná a preto je vhodná aj pre začiatočníkov, šteniatka aj seniorov, ktorí by si chceli vychutnať krásy tejto oblasti.

Sulovske_4-min.jpg

Keď pôjdete so svojim psíkom na výlet do Súľovských skál, je dôležité si uvedomiť, že aj keď sa miesto zdá bezpečné, môže dôjsť k nečakaným situáciám. Preto by sme pre psíka odporúčali kvalitný postroj a mať ho pripnutého na vodítku po celý čas, aby sme sa vyhli nepríjemnostiam, ak by sa náhodou pošmykol na skale. Bezpečnosť psíka aj nás by mala byť vždy na prvom mieste, hoc na úkor krásneho výhľadu.

Sulovske_1-min.jpg

Pri priaznivej predpovedi počasia je ideálny výlet na západ slnka, kedy sa zlatisté odtiene slnečného svitu odrážajú od skál a vytvárajú dokonalú atmosféru. Stačí si len sadnúť a pozerať sa, ako slnko pomaly mizne za obzorom, až kým sa nezačne stmievať. Je to neuveriteľný zážitok, ktorý vás úplne pohltí a budete sa cítiť, akoby ste boli na konci sveta. Cesta dole trvá iba 15-20 minút, preto sa dá bez problémov zísť aj za šera. Nezabudnite si pre istotu zobrať so sebou čelovku a svetielko pre vášho psíka.

Sulovske_6-min.JPG

Súľovské skaly sú skutočným prírodným pokladom a miestom, ktoré musíte vidieť. Preto sa najbližšie vyberte so svojím štvornohým parťákom práve sem.


Autorka článku: @twomerlecollies